Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 29 noiembrie 2012

23 Noiembrie - A doua zi a Congresului International de Yoga și Terapii Alternative Orientale și Occidentale - 2012

Niciun comentariu :

Vineri, 23 noiembrie, a doua zi a congresului a început în forţă și pentru prima dată complexitatea acestui eveniment unic în lume a devenit evidentă – ce să alegi să urmăreşti dintre activitățile propuse de organizatori? Pentru că în cele patru săli ale congresului s-au derulat prezentări fascinante despre puterile paranormale ce se pot atinge prin practica yoga, mistere din tradiţia medicinii indiene Ayurveda care aduc sănătate şi armonie în ființă, secrete ale căii Tantra Yoga și… umor!

Reporterul a ales (cu mare greutate) să puncteze câteva activităţi din contextul general, bucurându-se foarte tare de iniţiativa lăudabilă a postului de televiziune MISATV care a promis redactarea tuturor conferințelor ce vor fi puse la dispoziția publicului pe site-ul www.misatv.ro, foarte curând.

Ioana Plăvițu (MISA – România) a conferențiat despre posibilitatea călătoriei în timp, un vis al omenirii din toate timpurile – deziderat care înflăcărează minți geniale ale savanților moderni ce studiază enigmaticele particule subatomice ce par a sfida linearitatea temporală dar şi putere paranormală tradițională yoghină!

Ioana Plăvițu

În yoga, timpul este privit ca o formă de energie unică în care trecutul, prezentul și viitorul sunt permanent unificate în eternul moment prezent care este accesibil prin anumite tehnici yoghine avansate.

Chloe Hünefeld din partea Deutsche Akademie für Traditionelles Yoga – Germania a făcut o paralelă semnificativă între elemente de medicină tradițională chineză, homeopatie și știința curenților subtili colorați de forță (frecvențe de energie subtilă fundamentală care se manifestă la nivel astral și creează, printre multe alte fenomene, așa numita aură colorată a ființei umane ce poate fi percepută numai prin clarviziune). Abordarea holistică a acestor aspecte a oferit răspunsuri inedite și interesante despre modul cum funcționează remediile homeopatice și cele ale medicinei tradiționale chineze.

 

Îndrăgita instructoare de yoga Daniela Dae, reprezentând în congres școala de yoga Natha din Finlanda, a vorbit despre starea fundamentală de fericire – pe care, ea o manifestă, de alfel, natural, ca un rezultat firesc al seriozității practicii constante a tehnicilor yoga pe care le predă.

 

Oamenii de pretutindeni se străduiesc, conştient sau inconştient, pasionali sau plini de calm, să fie mai fericiţi şi să sufere mai puţin – şi totuşi atât de adesea fericirea pură este confundată cu emoţiile îmbucurătoare, dar nestatornice. Fericirea pură şi durabilă presupune să învăţăm să privim lucrurile dintr-o perspectivă corectă şi să reducem prăpastia dintre aparenţe şi Realitate. Pentru aceasta, practica yoga este de un real folos, atât concret – prin îmbunătățirea funcționării trupului – ceea ce conduce implicit la o stare de armonie generatoare de fericire, dar și prin liniștirea minții care conduce la descoperirea realităților profunde ale ființei – ce au, ca și natură proprie, fericirea însăși.

Domnul Maxim Hongell (Natha Yoga School, Finlanda), dr. Violeta Parvu și dl. Cezar Scriba din România au împărtășit secrete din tradiția milenară a medicinii indiene Ayurveda pe care dânșii o practică cu mare succes: metode înțelepte de redobândire a sănătății sau chiar descoperiri personale cum ar fi efectele relaxante ale meloterapiei asociate cu fitoterapia.


Instructorul de yoga Mihail Teodorescu reprezentând MISA (România) a susținut o prezentare despre Transfigurare – arta trecerii de la profan la sacru; urmată de seminarizarea acestei conferințe prin tehnici realizate împreună cu spectatorii. Marele secret al căii tantrice, transfigurarea, este un atribut divin, un limbaj al sufletului care se înalţă, un demers al transformării noastre şi a celor din jur, o cheie care ne face să experimentăm direct inefabila prezenţă lui Dumnezeu atât în tot ce ne înconjoară, cât şi în noi.

În sălile de la Obor, au avut loc prezentări ale unor aspecte din tradiția yoghină: despre Meditația yoghină – Dhyana (instructorul yoga Mircea Morariu – MISA, România), despre Numărul de Aur - expresie a armoniei divine universale (instructor yoga Gianina Georgescu) dar și din tradiția tantrică: Continenţa sexuală de lungă durată şi orgasmul multiplu masculin (Ciprian Fodor, România); Experienţe amoroase transpersonale - transa amoroasă (Aida Călin, România).

De o foarte mare audiență și interes s-a bucurat momentul pregătit de Vajrananda (Mogens Nielsen) şi Pernille Liland Hansen - Natha Yogacenter, Danemarca: Uluitoarele efecte spirituale ale unei retrageri spirituale de 3 ani, 3 luni, 3 săptămâni şi 3 zile. Este foarte faimoasă în tradiția tibetană retragerea într-o peșteră pentru 3 ani, 3 luni, 3 săptămâni și 3 zile. Vajrananda împreună cu Pernille, sub îndrumarea ghidului lor spiritual Grieg, au ales o variantă adaptată condițiilor actuale, realizând această izolare în munții Carpați, în apropierea satului Șirnea. Acolo ei au urmat un program foarte intens de meditații (în jurnalul lui Pernille sunt menționate peste 13.000 ore de meditație), posturi yoghine (asana), activități de Karma Yoga și tehnici din alte tradiții spirituale (Kalachakra, Tantra, Bhakti Yoga, Jnana Yoga, Shivaism, șamd.). Lectura lor a fost un moment emoționant de confesiune și poezie, care a inclus și o prezentare a catorva sute de fotografii ilustrând momentele principale ale acestei aventuri spirituale.

În unison cu una dintre tematicile acestui congres (legătura dintre știință și spiritualitate) au conferențiat Cristian Constantinescu și Dan Spătariu:

Cristian Constantinescu - MISA®, România a prezentat conferinţa cu tema: O metodă inedită de a crea rezonanţa cu solidele platonice. Fizica modernă a descoperit multe adevăruri care se aflau ascunse în perceptele pline de înţelepciune ale lumii antice. De exemplu, energia de formă, care a fost foarte mult folosită în Antichitate, a rămas până de curând o enigmă pentru ştiinţă. Cele mai spectaculoase şi în acelaşi timp iniţiatice forme sunt cele 5 forme de bază provenite de la Pitagora (aşa-numitele poliedre perfecte sau corpuri pitagoreice). Studiul intensiv al formelor arhetipale, folosind simbolistica antică, calcule astronomice, fizica cuantică, rezonanţa undelor acustice etc., a creat în timp o bază teoretică solidă care s-a concretizat mai apoi în construcţia unor dispozitive speciale. Fiecare dispozitiv are un mod propriu şi o capacitate specifică de a se manifesta. Conform planului, fiecare aparat generează stări de rezonanţă cu diverse frecvenţe specifice de vibraţie, şi astfel este declanşat câte un fenomen specific de rezonanţă ocultă® cu câte un anume centru subtil energetic al fiinţei umane, sau cu mai multe astfel de focare de rezonanţă (chakra) simultan. Aceasta reprezintă o modalitate ușor accesibilă de a activa astfel centrii de forță ai ființei umane pentru a experimenta realitatea lor și a nivelelor de înțelegere și experiență pe care le facilitează.

Dr. Dan Sorin Spătariu - MISA®, România a conferențiat despre Fizica cuantică şi experienţa ultimă în Samadhi Yoga. Fizica cuantică deschide un nou capitol în confluenţa dintre spiritualitate şi ştiinţă. Toţi marii gânditori din acest domeniu au ajuns la anumite concluzii, care în lipsa unei integrări spirituale autentice rămân nişte paradoxuri. Marii fizicieni moderni au ajuns sa descrie universul într-un mod care amintește foarte mult de metafora tradiției yoghine străveche. Mai mult decât atât, fizica cuantică postulează și chiar demonstrează (matematic) ca reale anumite posibilităţi ce ţin deocamdată de domeniul fantasticului, puteri pe care învăţaţii orientului le‑au enunţat de mii de ani şi care sunt cunoscute în terminologia yoga sub numele de siddhi (puteri paranormale)...

Și nu în ultimul rând, dorim să amintim că vineri a avut loc și spumosul concurs de umor cu participarea publicului! Spectatorii îndrăzneți au urcat pe scenă interpretând o gluma inspirată urmată de deslușirea înțelesului ei spiritual. Concursul a fost organizat de talentați actori ai teatrului Sophrozin (www.sophrozin.ro) care au prezentat, apreciat și premiat cele mai bune glume - și chiar mai mult decât atât – au realizat și câteva momente vesele de mare succes.


 

Premierea celor mai buni „glumeți-sfătoși” a fost răsplătită și de către formația DEVAS (www.devas.ro) care a susținut un mini-recital de muzică electronică.

 

Asttfel, în acorduri înălțătoare care au combinat armonii simfonice cu ritmuri trance (extrase de pe noul album DEVAS – Trance-fusion), s-a încheiat cea de a doua seară a congresului punctată de minute lungi de aplauze entuziaste a celor mai bine de 500 de spectatori prezenți în sala Pipera 1.


Sursa: internationalyogacongress.net

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu