Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 18 octombrie 2012

Yoga din nou interzisă în România ca în timpul dictaturii comuniste? Trupele de securitate au făcut tot posibilul pentru a împiedica demonstraţia de posturi yoga din Bucureşti, cu ocazia Zilei Internaţionale YOGA

Niciun comentariu :
Presa românescă relatează cu mult aplomb evenimente în care zeci, sute sau chiar mii de oameni fac yoga în aer liber, în pieţele sau parcurile marilor oraşe ale lumii. Când aşa ceva se întâmplă la New York, Paris sau Londra, televiziunile şi presa scrisă dau pe larg ştiri şi relatări excepţionale. 

Ce se întâmplă însă atunci când yoghinii din România fac acelaşi lucru, aici la noi acasă? Vă spunem noi! Manifestarea devine brusc neinteresantă pentru ziariştii nostri care toţi în acelaşi timp sunt loviţi de orbul găinii. Orice om inteligent şi cu bun simţ îşi pune în acest caz o întrebare extrem de simplă: de ce mass-media din România are o apetenţă către a prelua minciuni, mizerii şi manipulări clocite în laboratoare specializate, dar în schimb evită în mod ostentativ să redea activitaţile yoga autohtone? Răspunsul vi-l puteţi da singuri sau îl veţi găsi urmărind viitoarele postări.


Şi anul acesta Ziua internaţională YOGA, care se sărbătoreşte pe 8 octombrie, a "beneficiat" de absenţa totală a presei. Mai mult, în Bucureşti forţele de ordine au încercat să interzică desfăşurarea demonstraţiei publice de asane care trebuia să aibă loc în parcul Tineretului, deşi organizatorii aveau toate aprobările necesare. Prezenţi de la ora 17, ora anunţată a începerii evenimentului, yoghinii au fost obstrucţionaţi de către forţele de ordine care au tergiversat cât de mult au putut, interzicând montarea staţiei, a bannerelor, a ecranului pe care ar fi trebuit să fie proiectate filmele de prezentare ale organizatorilor. Acest fapt este de o gravitate extremă având în vedere că în România practica YOGA a fost interzisă în perioada comunistă şi că nedreptăţile îndreptate împotriva yoghinilor au continuat şi după 1990.

Abia după o oră jumătate de parlamentări şi discuţii telefonice cu reprezentanţii primăriei, yoghinii au primit permisiunea trupelor de securitate din Parcul Tineretului aparţinând firmei Guard One (care sunt de de negăsit în alte ocazii în care este necesară protejarea bunurilor publice sau a cetăţenilor) pentru a începe această acţiune. În timp ce reprezentanţii yoghinilor negociau cu jandarmii, poliţiştii şi firma de securitate, participanţii au început totuşi o demonstraţie ad-hoc de posturi yoga în ciuda ameninţărilor bodyguarzilor, care încercau să-i facă pe yoghini să înceteze demonstraţia şi să se împrăştie. Situaţia nu a luat însă o turnură conflictuală (nici măcar când s-au apropiat şi jandarmii călare pentru a interveni) şi aceasta mai ales datorită calmului şi seninătăţii yoghinilor care făceau liniştiţi posturi yoghine, cu ochii închişi, „dezarmând” astfel intenţiile agresive ale acestora. 

Mai multe detalii şi imagini de la această actiune puteţi gasi pe site-urile yogaesoteric.net, costicacojocaru.ro şi misayogacamps.blogspot.ro în articolele:

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu