Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

duminică, 14 octombrie 2012

O şcoală din Texas pedepsește elevii care refuză monitorizarea cu cipuri RFID

Niciun comentariu :
O şcoală dintr-un district din Texas a intrat în atenţia publică anul acesta, atunci când a anunţat că va solicita elevilor să poarte în permanenţă un card de identitate care conţine un microcip.

De la 1 octombrie, elevii liceului John Jay şi cei de la şcoala gimnazială Anson Jones din San Antonio, Texas, au fost rugaţi să vină la şcoală cu un act de identintate care să conţină o fotografie şi să fie echipat cu cip capabil de identificare prin radio frecvenţă (RFID) pentru ca toţi să fie localizaţi şi monitorizaţi. Educatorii insistă că aceste măsuri sunt luate în Texas pentru a opri absenteismul galopant care are efecte devastatoare pentru finanaţarea şcolilor. Dacă programul va fi socotit ca unul de succes, cipurile RFID vor apărea în viitorul apropiat în 112 şcoli şi vor afecta aproape 100000 de elevi.

Elevii care refuză să meargă pe holurile şcolii cu un astfel de card în buzunare sau agăţat de gât, spun că sunt chinuiţi de educatori şi că le este interzisă participarea la diferite activităţi şcolare. Unora le-a fost interzis accesul în zone uzuale, cum sunt sălile de mese sau de lectură.

Andrea Hernandez, elevă în al doilea an la John Jay, afirma că educatorii au ignorat argumentele ei referitoare la încălcarea vieţii ei private şi i-au răspuns că nu poate participa la alegerile din cadrul şcolii dacă refuză să accepte programul de supraveghere.

Hernandez a declarat într-un interviu că a se supune unei monitorizări constante printr-un cip RFID este ca şi cum şi-ar aplica “semnul bestiei” - o referire la Apocalipsa biblică. Eleva a afirmat că se simte ameninţată de refuzul şcolii de a o lăsa să voteze pentru regele şi regina balului invocând neconformarea elevei la noile reguli privitoare la actul de identitate.

“Un profesor mi-a spus că nu-mi va fi permis să votez pentru că nu am un act de identitate adecvat” a declarat Hernandez. “Aveam însă vechiul meu act de identitate, cel despre care mi-au spus iniţial că va fi valabil de-a lungul celor patru ani cât voi fi în şcoală. El mi-a spus că am nevoie de noul act cu cip pentru ca să votez.”

După refuzul lui Hernandez de a folosi un cip RFID, Inspectorul Adjunct Ray Galindo a emis o declaraţie adresată părinţilor fetei: “Solicităm ca fata dumneavoastră să folosească o matricolă de identitate la fel cum toţi ceilalţi studenţi sau adulţi sunt obligaţi să o facă într-un campus.” Dacă ea refuză acum monitorizarea, repercursiunile vor fi mult mai dure decât revocarea dreptului la vot în cadrul concursurilor şcolare, odată ce şcolile vor adopta regula monitorizării locale ca obligatorie, a argumentat acesta.

“Vă îndemn să acceptaţi această soluţie astfel încât programul şcolar al copilului dumneavoastră să nu fie afectat. Aşa cum am discutat, vor exista consecinţe pentru refuzul de a purta un însemn de identitate din momentul în care vom purcede la implementarea totală a acestuia,” a scris Galindo.

Tatăl fetei, Steve Hernandez, a declarat presei că şcoala a fost oarecum dispusă să colaboreze cu fiica sa, dar întreaga sa familie nu doreşte să “înceteze a critica programul” şi se opune să-l sprijine public.

“I-am spus că este inacceptabil pentru că ar implica aprobarea unei politici distructuale cu care nu suntem de acord, iar eu şi fiica mea nu dorim să renunţăm la un drept constituţional care ne garantează libertatea de a vorbi public împotriva unui program despre care credem că e nociv,” a răspuns dl Hernandez.


Districtul Şcolar Independent din Partea de Nord se aşteaptă să adune 2 milioane dolari americani prin colecte statale pentru a reduce cifrele care atestă slaba prezenţă şcolară, iar programul RFID va costa cam o pătrime din această sumă la care se vor adăuga alţi 136,005 de dolari pentru întreţinerea acestuia. Finanţarea nu este singura problemă care se ridică în cazul noului program: Heather Fazio, de la grupul Texanilor pentru Răspunderea Guvernamentală, a spus presei că a plătit doar 30 $ şi a primit în schimb, graţie Legii pentru Libertatea Informaţiei, o listă cu numele şi adresele tuturor elevilor de la şcoala districtuală.

“Folosirea acestor informaţii împreună cu un cititor RFID îi va da posibilitatea unui agresor (pedofil) să determine dacă un elev este acasă şi mai apoi să-l urmărească oriunde se duce. Aceste cipuri emit constant astfel că oricine are un cititor adecvat poate monitoriza elevii oriunde merg,” a afirmat ea.
Sursa: RT: Texas schools punish students who refuse to be tracked with microchips

Alte reacţii pe internet:
Sanhaiku: Elevii din Texas protesteaza impotriva cipului de urmarire RFID, devenit obligatoriu
Kraftwin: Copii obligati sa poarte chip-uri RFID
Computergames: O școală din Texas pedepsește elevii ce nu vor să fie monitorizați digital cu chipuri RFID
CNN: Your Behavior Will Be Controlled by a Brain Chip

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu