Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 19 septembrie 2011

Interviu cu maestra tantrica Margo Anand: "Tantra este pro-extatica"

Niciun comentariu :
Reporter: As dori sa incepem, daca sunteti de acord, cu o simpla definitie a caii tantrice.
Margo Anand: Pentru mine, tantra este o cale ce ofera fiintei umane posibilitatea de a privi sexualitatea ca pe o poarta catre atingerea unor stari inalte de constiinta. Ea este, de asemenea, o modalitate de unificare a tuturor aspectelor contradictorii ale personalitatii intr-un singur tot, ceea ce conduce la expansiunea constiintei. Frumusetea in ceea ce priveste tantra este ca ea reprezinta o cale spirituala; ea vorbeste despre iluminare si este una dintre putinele cai spirituale care nu ocolesc sexualitatea, ci, dimpotriva, afirma ca tocmai ea este poarta catre desavarsire. Multe traditii sustin ca, pentru a obtine stari spirituale, trebuie sa renunti la sexualitate, considerand-o un domeniu inferior. Trebuie sa fii "deasupra centurii". Ce este "sub centura" nu trebuie luat in consideratie. De aceea apreciez tantra. Este o abordare a fiintei umane in intregul ei.

R: De ce credeti ca tantra a devenit atat de cunoscuta in ultimele decenii?
M.A.: Cred ca motivul este ca acum ne "vindecam" de ideea ca spiritul si trupul sunt total separate si de ideea ca ne-am nascut cu totii dintr-un pacat originar. Parca exista o conspiratie in societatea noastra, care ii determina pe oameni sa se indeparteze de energia orgasmatica, de forta lor vitala, din cauza sentimentelor de vinovatie, rusine, teama.

Si mai exista ceva. Avem nevoie de "vindecare" sexuala. Ne aflam intr-un punct critic. Dupa atata timp de reprimare sexuala, a aparut sentimentul ca am intrat acum in gradina desfatarilor, unde putem face orice dorim. Exista, in general, o intelegere gresita a spiritualitatii tantrice. Tantra nu inseamna, dupa cum unii asa-zisi profesori sustin, nici a ingera tot felul de substante pentru a atinge iluminarea, si nici a face orgii sexuale.

Trebuie sa ajungem la o conceptie holistica asupra sexualitatii. Perspectiva tantrica este "pro-extatica". Ea vorbeste despre unirea dintre Shiva, Suprema Constiinta Masculina si Shakti, Energia sa Feminina, dintre constiinta si energie, dintre viata si spirit.

R: In cartea "Calea extazului" ati scris despre multi oameni care prin practicile tantrice predate de dvs. si-au amplificat foarte mult energia vitala. Deoarece actul amoros reprezinta o forta atat de puternica, a putea controla energia sexuala in loc de a te lasa controlat de ea ofera oamenilor, in mod clar, mai multa incredere in ei insisi.
M.A.: O femeie cu o functie de conducere intr-o firma de renume participa la cursul meu de tantra. Mi-a marturisit ca exercitiile de detensionare a yoni-ului (cum este numit in tantra organul sexual feminin) au condus-o la o intelegere cu totul deosebita. Realizand aceste tehnici, a reusit sa atinga nivele mult mai profunde ale orgasmului. Ghidandu-si iubitul pentru a-i oferi ce avea nevoie din punct de vedere erotic, a simtit o amplificare evidenta a energiei si fortei vitale. A dobandit o mare incredere in ea. In acelasi timp, la serviciul pe care il avea a remarcat ca a devenit mult mai eficienta, acceptand responsabilitati mult mai mari. A asociat aceasta eficienta cu abilitatea ei de a atinge stari profunde de extaz amoros si de a canaliza acea energie, prin transmutare si sublimare, spre nivelele superioare (centri subtili de forta) ale fiintei. Tantra nu se refera doar la avea orgasme mai multe si mai profunde, ci la a fi orgasmatic in fiecare moment. Traiesti astfel fiecare clipa a vietii cu intensitatea si fericirea unui orgasm extatic.

R: Maestrul indian Osho spunea ca orgasmul este un "eveniment energetic" ce poate fi echivalat cu experientele mistice. Ce ne puteti spune despre aceasta?
M.A.: Sunt de acord. Insa gradul in care o fiinta reuseste sa evolueze spiritual prin erotism depinde de nivelul personal de evolutie. De exemplu, daca o persoana are ca dominanta energetica primul centru de forta, Muladhara Chakra, atunci ea este preocupata in primul rand de supravietuire, de a castiga cat mai multi bani, iar sexualitatea sa va reflecta acest lucru. Este genul de persoana care, intr-un act erotic, doar ia, fara a darui.

Pentru a face primii pasi pe calea tantrica, in primul rand trebuie indeplinite doua conditii: sa fie indepartate toate prejudecatile si sentimentele de rusine si culpabilitate legate de sexualitate, iar in al doilea rand sa fie atinsa o stare profunda de comunicare, in care iubitii sa invete cum sa-si comunice unul altuia cat mai clar si obiectiv toate gandurile si senzatiile. Indeplinind aceste conditii, experienta noastra poate deveni spirituala. Gradat, prin abordarea tehnicilor specifice tantra-ei, am invatat cum sa amplificam starea de intimitate dintre noi, iubindu-ne din ce in ce mai mult. Am invatat cum sa prelungim starea de orgasm. Urmatorul pas este de a incepe actul erotic propriu-zis ca pe un ritual, ca pe o rugaciune in care Il preamarim pe Dumnezeu in fiinta iubita. Prin transmutarea si sublimarea energiei amoroase pe nivelele superioare ale fiintei, se poate transcende ego-ul limitat si efemer, deschizandu-se calea catre comuniunea plina de fericire cu Dumnezeu.
R: Va multumesc.

Margo Anand despre primelele ei experienţe sexuale: "Eram proiectati amandoi intr-un spatiu infinit, plin de caldura si lumina"

"Mi-am inceput viata sexuala la 16 ani cand, dupa multe temeri si ezitari, am acceptat sa renunt la virginitate, pe care o consideram foarte pretioasa. Dar prima experienta sexuala speciala am trait-o la 18 ani. M-a determinat sa plec intr-o lunga calatorie in cautarea experientelor erotice extatice, calatorie ce continua inca.

Pe atunci eram indragostita de un tanar artist, pe nume Robert. Era exact genul de barbat pe care il cautam, puternic si frumos, si de aceea a fost foarte usor pentru el sa ma cucereasca. Desi relatia noastra sexuala era foarte primitiva, cruda si salbatica la inceput, el a reusit sa-mi indeplineasca visele adolescentine - s-a comportat asa cum un barbat trebuie sa se comporte cu o femeie.

In acea perioada am inceput sa practic yoga si aveam primele mele perceptii subtile. M-am intrebat daca nu cumva puteam introduce aceste trairi minunate in viata mea sexuala.

Intr-o noapte, in timp ce faceam dragoste cat mai pasional si nebuneste, asa cum obisnuiam de altfel, am simtit nevoia de o mai multa pace in interiorul meu, de mult mai multa iubire... Ceva in fiinta mea imi spunea ca ar putea fi mult mai bine, ca relatia sexuala ne-ar putea ajuta sa descoperim noi dimensiuni, unde nu exista nici o limita intre iubiti. In acel moment i-am spus lui Robert despre trairile mele, rugandu-l sa-si incetineasca ritmul si sa incercam ceva nou. Am inceput sa ne miscam cat mai incet si am simtit ca si cum ne-am fi oprit, ca si cum meditam. Am inceput sa ne mangaiem unul pe celalalt, mai intai pe par, apoi pe gat, dupa care ne-am lasat mainile sa coboare incet pe corp. Robert imi explora atat de tandru si senzual sanii, coapsele, intregul corp si simteam ca ma dilat, ca plutesc de placere si de fericire. Era un sentiment foarte profund, dar continuam sa ne miscam unul spre celalalt, in valuri ample, senzuale.

In acele momente ma aflam deasupra lui. Era ceva nou in vietile si trairile noastre si eu eram raspunzatoare pentru asta. Era o schimbare subtila de roluri si il simteam pe Robert transformandu-se, devenind foarte tandru si bland. Eram foarte apropiati unul de celalalt si am simtit pentru prima data ca un barbat putea intelege cu adevarat o femeie. Am ramas in acea pozitie minute in sir, traind fericirea cea mai inalta.

Incepusem sa percep o energie calda in zona pelviana ce se extindea in toata fiinta. Totusi, pentru a mentine excitarea erotica, atunci cand observam ca incepe sa dispara ne intorceam la modul nostru obisnuit de a face dragoste. Starea de frenezie erotica crestea foarte repede si deveniseram ca un vulcan gata sa erupa. Dar chiar inainte de orgasm ne-am oprit, ne-am relaxat si am incetinit ritmul, fericiti sa savuram efervescenta trairilor noastre. Am repetat acest lucru de mai multe ori, iar apoi ceva neasteptat s-a produs. Am simtit deodata amandoi ca suntem proiectati intr-un spatiu nelimitat, infinit, plin de caldura si lumina.

Legatura cu corpul fizic a disparut, si o data cu ea diferentele dintre barbat si femeie. Aproape ca devenisem una si aceeasi fiinta. Eram in afara limitei timpului obisnuit si simteam ca puteam ramane asa, in extaz, pentru totdeauna. Nu exista deloc nevoia de descarcare sau de a ne misca. Nu mai era nimic altceva de facut, de atins. Pentru ca totul era in interior. Eram in extaz.

Dupa acea experienta neobisnuita, am avut intelegerea din ce in ce mai clara ca orgasmul pe care l-am cunoscut pana atunci nu era singura traire care putea fi cunoscuta intr-o fuziune erotica. Eram frustrata de faptul ca nu-mi folosisem nici macar 10% din potentialul meu erotic. Am realizat astfel ca placerea comuna, sexualitatea domestica nu este totul, ci, din contra, ea reprezinta doar inceputul."
Sursa: Yoga magazin

Vezi si
Interviu fara prejudecati cu GREGORIAN BIVOLARU - Tantra, o cale dificila si ingusta precum taisul briciului

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu