Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 27 mai 2010

Meditatia colectiva previne razboiul, reduce violenta si scade infractionalitatea

Niciun comentariu :
„Dacă 1% din populaţia lumii ar practica meditaţia
n-ar mai fi niciun război.”
- Maharishi Mahesh Yogi

O revista stiintifica de prestigiu din Pakistan, intitulata “Revista de Management si Stiinte Sociale”, a publicat recent un studiu intitulat “Un nou rol pentru militari: infrangerea inamicilor cu ajutorul unei tehnici ancestrale”, in care rolul principal il joaca meditatia. Precum se stie, o tehnica de meditatie denumita meditatia transcendentala a fost initiata de catre Maharishi Mahesh Yogi, un mistic important al secolului XX.

Articolul respectiv pleaca de la premiza ca razboiul, terorismul si crimele sunt cauzate de stresul societal colectiv. Daca acest stres n-ar mai exista, atunci n-ar mai exista nici tensiuni intre tari sau intre grupurile religioase.

Peste 50 de studii stiintifice au demonstrat faptul ca, daca 1% din populatie ar practica meditatia, de doua ori pe zi, atunci ar aparea schimbari pozitive si masurabile in intreaga societate. Studiile au aratat ca violenta a scazut, la fel si crimele, accidentele si sinuciderile, iar calitatea vietii s-a imbunatatit in societate. De exemplu, un studiu realizat de Universitatea Yale a arătat faptul ca meditatia practicata de un grup de civili din Israel a avut ca efect reducerea cu 76% a numarului de morti în razboi, in aproprierea zonei de conflict cu Libanul. De asemenea, sapte studii realizate pe parcursul a 2 ani in razboiul civil dintre Israel si Liban au aratat faptul ca:

  • decesele cauzate de razboi au scazut cu 71%;
  • ranitii din cauza razboiului au scazut cu 68%;
  • nivelul conflictului a scazut din intensitate cu 48%;
  • cooperarea intre inamici a crescut cu 66%.

Pentru cei pesimisti, se arata faptul ca probabilitatea ca rezultatele de mai sus sa nu fie efectul tehnicilor de meditatie este de una la…1.000 de miliarde.

S-a incercat o explicatie pentru aceste efecte remarcabile ale tehnicilor meditative. Una din ele a fost aceea ca in urma meditatiei se produce din abundenta serotonina, un neurotransmitator foarte puternic, care produce stari de fericire si euforie. Cercetarile au aratat ca nivele scazute de serotonina au ca efecte agresiunea, stari emotionale joase si violenta. In timpul meditatiei, cei care o experimenteaza au parte de o “constiinta transcendentala”, o a patra stare de constiinta, care se pare ca e diferita de starile obisnuite ale creierului (starea de veghe, somnul si visul).

Si in Romania s-a demonstrat stiintific ca meditatia realizata de catre grupuri mari de oameni poate aduce pacea, linistea si scaderea infractionalitatii. In perioada 22 decembrie 1996 – 1 ianuarie 1997, MISA a organizat in Bucuresti un experiment de tip parapsihologic, bazat pe realizarea zilnica de catre un grup mare de yoghini a unei tehnici meditative. Scopul experimentului, anuntat public, a fost scaderea ratei infractionalitătii si armonizarea energetică a ambiantei sociale din capitală. Experimentul a fost notificat si Politiei careia i-a fost solicitata colaborarea pentru obtinerea datelor statistice ale incidentelor inregistrate pe perioada anuntata, cand de regula aparea o crestere a numarului accidentelor sau a unor evenimente antisociale precum talharii si furturi. Desi Politia a refuzat sa furnizeze aceste date, confirmarea oficiala a scăderii cu 50% a infractionalitatii si accidentelor rutiere in Bucurestiul sfarsitului de an 1996 a venit prin stiri publicate in ziare si difuzate si de catre postul de televiziune Antena 1 în cadrul emisiunii “Observator” din 4 ianuarie 1997.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu