Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 19 noiembrie 2009

Meditaţia o tehnică ce conferă realizarea spirituală, fereşte de boli şi prelungeşte viaţa

Niciun comentariu :
BBC a publicat ieri un articol în care sunt dezvăluite rezultatele unui studiu ştiinţific despre efectele meditaţiei:
Un nou studiu american a sos la iveală că pentru oamenii care meditează în mod regulat probabilitatea de a avea atacuri de cord şi atacuri cerebrale scade la jumătate. Totodată, ei trăiesc mai mult.

Studiul a durat nouă ani şi a fost efectuat pe 201 persoane afro-americane care suferă de boli ale inimii. Aceştia au fost împărţiţi în două grupuri, unul a făcut meditaţii circa 20 de minute de două ori pe zi, iar celălat a fost încurajat să ducă un trai sănătos.

Datele obţinute de cercetători la finalul studiului au arătat că persoanele care au făcut meditaţii au avut cu 47% la sută mai puţine atacuri de cord sau cerebrale şi au o rată de viaţă mai lungă decât ceilalţi care doar au dus o viaţă sănătoasă.

Studiul, condus de specialiştii de la Colegiul Medical din Wisconsin şi Universitatea Maharishi din Iowa, ambele din SUA, a consolidat descoperirile unor cercetări mai vechi cu privire la beneficiile meditaţiei.

Robert Schneider, cel care a condus întregul studiu, a declarat pentru BBC că aceste descoperiri sunt importante în a demonstra că meditaţiile reduc incidenţa atacurilor de inimă şi cerebrale.
Din păcate în România această extrem de valoroasă practică spirituală a fost denigrată şi devalorizată în fel şi chip. Din dorinţa de a neutraliza dezvăluirile despre francmasonerie ce veneau dinspre MISA, grupurile de influenţă promasonice au început prin mass media şi prin agenţii din opinia publică, o furibundă campanie de discreditare a tuturor informaţiilor în legatură cu această organizaţie yoghină. Astfel s-a ajuns în mod aberant să fie aruncate la gunoi YOGA, meditaţia, Tantra, Tao, precum şi orice altă practică orientală indiferent dacă include sau nu informaţii despre controlul energiei sexuale pe o cale spirituală.

Din aceeaşi campanie fac parte tot felul de "specialişti" foarte vocali ce declară sus şi tare ca "la MISA nu se face YOGA", dar care uită să spună ca fie n-au fost niciodată la cursurile YOGA organizate de MISA, fie că nu au studiat măcar un pic programa cursurilor YOGA de la MISA, fie că de fapt nu au niciun fel de compentenţă în domeniu. Oare de ce acesti mari "specialişti", care de regula declara ca ştiu totul despre YOGA, nu au şi nişte cursuri de YOGA pline de succes la care oamenii să se îngrămadească pentru calitatea acestora?

Desigur toate aceste critici nu au venit niciodata din partea unui personaj care s-a declarat în mod oficial ca fiind un mason. Ele sunt întotdeauna prezentate ca venind din partea unor oameni "religioşi" care de preferinţă se înfăţişează drept "ortodocsi" sau din partea unor asa zişi "naţionalişti" extrem de indignaţi de "practicile străine care invadeaza ţara", uneori YOGA şi meditaţia fiind catalogate în mod stupid nici mai mult nici mai puţin decât practici "satanice". Şi din pacate de multe ori aceste dezinformari sunt preluate mecanic de către marea masă a spectatorilor care in mod evident nu a studiat tradiţia ortodoxa ce pune un mare accent pe metoda meditaţiei ca fiind exorcizantă şi profund spiritualizantă. Iată aici doar două astfel de exemple extrase din Filocalii:
Trebuie sa alungam din inima momeala gandului, prin impotrivire cucernica in vremea rugaciunii, ca sa nu ne aflam cu buzele vorbind cu Dumnezeu, iar cu inima cugetand cele necuvenite. Caci nu primeste Dumnezeu rugaciune tulbure dispretuitoare de la cel ce se indeletniceste cu linistea. Scriptura ne indeamna pretutindeni sa pazim simturile sufletului. De se va supune voia monahului legii lui Dumnezeu si dupa legea Lui va ocarmui mintea cele supuse ei (inteleg toate miscarile sufletului, dar mai ales mania si pofta, caci acestea sunt supuse puterii ratiunii), am savarsit virtutea si am implinit dreptatea, indreptand pofta spre Dumnezeu si voia spre voile Lui, iar mania impotriva diavolului si a pacatului. Spre ce lucrare nazuim prin urmare? Spre meditatia cea ascunsa. (Isaia Pustnicul)23
http://www.filocalia.ro/referat/56/Meditatia

”Domnul nostru este foc mistuitor” (Evrei 12,29) caci precum focul topeste ceara si usuca noroiul, asa si meditatia ascunsa topeste gandurile urate si departeaza patimile sufletesti, lumineaza mintea, da stralucire intelegerii si bucura inima. Fiindca meditatia ascunsa loveste demonii si alunga gandurile urate. (Meditatia este reflectia la tainele dumnezeiesti nemarginite care se afla mai presus de gandurile referitoare la placerile trupesti. Cugetarea la acele taine da omului adevaratul sens al existentei, il lumineaza si-l umple de putere de la Dumnezeu.) Caci ceea ce lumineaza omul launtric si-l inarmeaza prin reflectia (meditatia) ascunsa se intareste de catre Dumnezeu, se imputerniceste de ingeri, se slaveste de catre oameni. Meditatia si citirea ascunsa este casa de nedefaimat a sufletului, turnul neclatinat si tarmul cel linistit care pastreaza sufletul netulburat. Caci demonii sunt greu loviti cand monahul se intrarmeaza cu meditatia si cititul. Meditatia este faclia mintii si desteptarea constiintei, ea topeste desfraul, slabeste iutimea, alunga mania, departeaza rautatea si scoate afara nedreptatea. Meditatia da stralucire conducerii mintii, alunga lenevia, naste strapungerea inimii, aduce frica de Dumnezeu, pricinuieste lacrimile, naste smerita cugetare, privegherea bucuroasa de noapte si rugaciunea netulburata. Reflectia alunga gandurile murdare, biciuieste demonii, curateste trupul. Aceasta il invata pe om indelunga rabdare, aduce infranarea si pregateste intelegerea mortii. (Fil. XII)
http://www.filocalia.ro/referat/34/Rugaciune

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu