Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 18 noiembrie 2009

Dieta bogata in proteine micsoareaza nu doar talia, ci si creierul!

Niciun comentariu :
O dieta care abunda in proteine micsoreaza nu doar talia, ci si creierul, marind riscul de Alzheimer, scrie, miercuri, dailymai.co.uk. In urma testelor de laborator realizate de oamenii de stiinta americani, s-a observat ca soarecii care fusesera supusi unei diete, bogata in proteine si saraca in carbohidrati, ca cea Atkins, erau cu 5% mai usori decat ceilalti, care nu urmasera acelasi regim. S-a observat ca anumite regiuni de la nivelul creierului rozatoarelor din prima grupa au ramas nedezvoltate. Totodata, creierul soarecilor care fusesera hraniti cu multe proteine era mai usor decat al celorlalti.

Se crede ca abundenta de proteine duce la moartea timpurie a celulelor. Chiar daca nu este clar daca o alimentatie bogata in proteine are acelasi efect si asupra oamenilor, se stie insa ca dietele sarace in grasimi, dar care abunda in fructe si legume, miscoreaza considerabil riscul de dementa.

Cercetatorii avertizeaza ca numarul persoanelor care vor suferi de dementa si Alzheimer se va dubla in urmatorii ani.
Sursa: Ziua

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu