Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 13 iulie 2009

Urina - combustibilul viitorului?

Niciun comentariu :
Benzina? Baterii? Tehnologii invechite. Urina e carburantul viitorului, afirma cercetatorii de la Universitatea din Ohio, SUA. Noua tehnologie ar putea fi disponibila in sase luni.

Cu ajutorul unor electrozi pe baza de nichel, oamenii de stiinta americani de la Universitatea din Ohio au reusit sa obtina mari cantitati de hidrogen din urina. Hidrogenul astfel obtinut poate fi ars, pentru producerea de energie termica, sau utilizat in celule de combustibil, pentru alimentarea masinilor.

Desi hidrogenul este elementul cel mai raspandit din Univers, obtinerea sa in stare pura si stocarea sa in siguranta (la temperaturi joase si presiune inalta) presupun, in general, costuri mari. Dar, pornind de la noua materie prima – urina vitelor – se poate obtine hidrogen ieftin, prin descompunerea – cu ajutorul curentului electric – a ureei prezente in urina.

Cercetatorii au calculat ca o vaca poate furniza energie suficienta pentru a a produce apa calda necesara pentru 19 locuinte. Desi accepta faptul ca nu e solutie chiar pentru toate masinile, inventatorii afirma ca tehnologia pusa la punct de ei va reprezenta o solutie foarte eficienta pentru alimentarea cu energie a fermelor de crestere a animalelor, de pilda, iar procedeul va avea aplicatii si in numeroase alte domenii.

Sursa: msnbc

Cititi si: S-a descoperit bateria care funcţionează cu urină

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu