Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 1 iulie 2009

Dieta vegetariana injumatateste riscul de cancer

3 comentarii :
Un regim de alimentatie vegetarian micsoreaza riscul aparitiei cancerului cu 45%, a scos la iveala un studiu realizat in Marea Britanie.

In urma monitorizarii a peste 60.000 de oameni, cu varste cuprinse intre 20 si 89 de ani, a reiesit ca aceia care nu consumau carne erau cu cu 12% mai putin predispusi sa dezvolte aceasta boala, relateaza Daily Mail.

Insa in ceea ce priveste cancerul sangelui, rezultatele sunt de-a dreptul surprinzatoare, reiesind ca dieta vegetariana apara omul in proportie de aproape 50% de leucemie, de exemplu. Cei care adopta acest regim de alimentatie sunt feriti si de tumori stomacale, a mai concluzionat studiul.

Subiectii au fost monitorizati de profesorul britanic Tim Key, de la Centrul de cercetare a cancerului din Marea Britanie, timp de 12 ani. Rezultatele au fost publicate in British Journal of Cancer.

Una dintre concluzii este si aceea ca prea multa mancare sau cantitati mari de hrana procesata pot avea ca urmare cancerul la stomac.Tocmai de aceea, vegetarienii sunt expusi unui pericol mai mic.

Cinci portii de legume si fructe pe zi, regula de alimentatie care ramane in picioare, sunt in stare sa te tina departe de boala.

Sursa: Ziare.com

3 comentarii :

  1. Monica Cesa ar fi o exceptie de la regula, asa-i?

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Radu Dumitru Rosoiu nu stim daca acest caz este sau nu o exceptie. Pe langa alimentatie mai exista desigur si alti factori care influenteaza sanatatea. O gandire corecta si lipsita de ura fata de semeni poate ajuta mult in mentinerea unei stari bune de sanatate. Desigur, pentru asta e nevoie de minime cunostinte de psihologie, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ati comis o eroare. Asta daca nu cumva am vreun tiz la care va tot referiti, desi ma indoiesc de acest lucru.
    Ar fi frumos daca pe viitor ati verifica mai amanuntit cui anume va adresati atunci cand folositi un nume propriu in activitatea dumneavoastra de pe blog. Si nu vad cum ati fi putut deduce, in opinia dumneavoastra, identitatea autorului unei intrebari ca "Monica Cesa ar fi o exceptie de la regula, asa-i?" din continutul ei sumar. Lucrul acesta este o enigma pentru mine.
    Sunt un sustinator al libertatii de expresie, asa cum banuiesc ca va considerati si dumneavoastra, dar cred ca este cel putin un lucru inutil pentru dumneavoastra si cititorii acestui blog daca intrati in polemica cu altcineva decat este cazul in anumite momente. Nu m-ar deranja daca ati critica vreun raspuns scris pe acest blog chiar de catre mine, dar cred ca va pierdeti timpul raspunzandu-mi mie atunci cand in realitate este vorba despre mesaje de a caror existenta nu stiu si/sau care nu imi apartin. In cazul de fata am dat de aceste mesaje adresate mie in mod accidental utilizand engine-ul Google si numele meu. Daca n-as fi facut lucrul acesta ati fi putut sa imi adresati mesaje similare mult si bine fara sa stiu de existenta lor.
    Sper sa ma fi exprimat foarte clar in acest mesaj. Nu consider ca ar fi constructiva o continuare a discutiei intr-o problema care cel putin pentru mine este foarte clara.
    Rosoiu Radu Dumitru

    RăspundețiȘtergere