Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 3 iulie 2009

Deutsche Welle: Paşapoartele biometrice rămân fără utilizare

Niciun comentariu :
Un articol Deutsche Welle din care reiese ca posibilitatea de a calatori fara vize in SUA, motivul pentru care ni s-a spus ca avem nevoie de pasapoarte biometrice, a fost o imensa minciuna. Atunci de ce se cheltuie atatia bani atat de catre stat cat si de catre cei care le vor detine? Totul a fost doar un pretext pentru ca oamenii nevinovati sa poata fi amprentati precum niste infractori si pentru a crea baze de date cu informatii biometrice si personale. De retinut ca sistemul de identificare electronica si de marcare a oamenilor a inceput la Auschwitz printr-o baza de date construita de IBM.


De la 1 iulie SUA au înăsprit condiţiile pentru admiterea în Programul Visa Waiver, răpind cetăţenilor români speranţa de a călători fără vize.

Ministerul de Externe al României a dat asigurări că va continua totuşi eforturile pentru îndeplinirea noilor condiţii. Cele mai recente demersuri diplomatice la nivel înalt datează din luna mai a acestui an, atunci cînd Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, s-a întîlnit la Washington cu secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton. "Am discutat, a declarat atunci Diaconescu, despre modul în care vom colabora pentru facilitarea circulaţiei reciproce a cetăţenilor celor două ţări, prin includerea României în Programul Visa Waiver".

În realitate, nu reciprocitatea este aici în discuţie, ci posibilitatea cetăţenilor români de a putea călători în SUA fără restricţii. De la 1 iulie 2009 posibilitatea aceasta este, în ciuda negocierilor, şi mai îndepărtată.

Statele Unite au redus pragul de refuz al vizelor de la 10% la 3%. Asta înseamnă că o ţară aspirantă nu va fi inclusă în programul de eliminare a vizelor, decît atunci cînd cetăţenii ei cărora li s-a refuzat viza în ultimul an nu sînt mai mulţi de trei dintr-o sută. Or, în ultimul timp, din o sută de cetăţeni români care au solicitat viza pentru Statele Unite, cel puţin 25 au fost mereu respinşi. Se consideră că o rată de 25% este cu totul nesigură şi România nu inspiră încredere autorităţilor americane. Dar dacă românii sperau să poată ajunge totuşi la o rată de sub 10 %, acum nivelul de 3% pare imposibil de atins, cu atît mai mult cu cît acest prag poate depinde şi de subiectivitatea funcţionarilor americani. Aşadar SUA, sub noua administraţie Obama, înăspresc condiţiile pentru circulaţia cetăţenilor din Europa de Est, aşa cum sînt România sau Bulgaria.

MAE a declarat că va continua eforturile, dar nu este prea clar cum va face acest lucru. Ceea ce poate face Guvernul ar fi să creeze condiţii economice excepţionale pentru toţi cetăţenii săi, dar acest lucru este o ipoteză pur teoretică. Aşa încît nu-i mai rămîne decît să îndeplinească condiţiile strict formale ale programului Visa Waiver şi, după toate aparenţele, cele mai antipatice, adică adoptarea paşapoartelor biometrice.

OUG care a instituit noul tip de document începînd cu 1 ianuarie 2009 a fost adoptat de Parlament la sfîrşitul lunii trecute, dar după o dezbatere publică extrem de încordată. O minoritate foarte activă de militanţi creştini ortodocşi a denunţat noul tip de paşapoarte ca formă de limitare a libertăţilor civile şi a cerut preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge legea.

Citeste si:
Somnul deputatilor naste monstri: legea pasapoartelor biometrice a fost aprobata

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu