Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 5 decembrie 2008

Si diplomatia moldoveneasca cere retragerea neconditionata a trupelor rusesti din Transnistria

Niciun comentariu :
Seful diplomatiei moldovene, Andrei Stratan, a cerut vineri Rusiei sa isi retraga "fara conditii" trupele din regiunea separatista prorusa Transnistria, in cadrul consiliului ministerial anual al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), relateaza AFP.

"Retragerea fortelor militare si a munitiilor ruse (...) trebuie sa aiba loc in totalitate, fara conditii si in mod transparent", a declarat ministrul in fata colegilor sai din cadrul OSCE, organizatie care incearca sa rezolve acest conflict inghetat de la inceputul anilor '90, potrivit Mediafax.

"Esecul eforturilor (pentru reglementarea problemei transnistrene) provine din lipsa de vointa politica a anumitor factori", a adaugat el, intr-o acuzatie transparenta la adresa Rusiei, care sustine tendintele separatiste ale acestei regiuni.

Stratan a cerut de asemenea ca trupele ruse, care controleaza "frontiera" moldo-transnistreana, sa fie inlocuite de o "misiune civila", considerand ca un razboi similar celui din anii '90 dintre moldoveni si transnistreni, sustinuti de Rusia, este putin probabil.

Seful delegatiei americane la Helsinki pentru consiliul ministerial al OSCE, William Burns, a apreciat joi ca prezenta militara rusa din Republica Moldova este o "problema majora" pentru Europa.

In aprilie, presedintele moldovean s-a intalnit cu liderul regiunii separatiste Transnistria, Igor Smirnov, pentru prima data in decurs de sapte ani, lasand sa se prefigureze o rezolvarea a conflictului. Dar de atunci negocierile sunt blocate.

Stire: Hotnews

Cititi si: Românii basarabeni cer retragerea armatei ruse din "Republica Moldova"

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu