Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 23 decembrie 2008

Americanii rezistă crizei economice prin yoga râsului

Niciun comentariu :
Americanii încearcă să uite de criza economică practicând o formă insolită de yoga, care constă în a izbucni forţat în râs, pentru a provoca apoi o criză autentică de râs, benefică pentru sănătate, relatează AFP.

"Viaţa este grea, economia merge rău, oamenii au probleme cu banii acasă, iar a râde este un lucru uşor", explică Nira Berry, instructoare de "yoga râsului". "Este ceva ce vine natural", a dat ea asigurări la un curs, la care au participat 60 de persoane, dintre care pacienţi bolnavi de cancer. Fiecare şedinţă durează o oră şi este organizată într-un spital dintr-o suburbie a Washingtonului.

Yoga râsului combină un râs profund, o formă de "meditaţie" zgomotoasă, cu aplaudatul ritmat, asemeni unui pinguin sau cu mersul în şir indian, dar şi cu o respiraţie adâncă.

După o scurtă încălzire, care constă în a dansa pe melodia "Celebrate" a formaţiei Kool and the Gang, pacienţii trec la lucruri serioase: urmând exemplul instructoarei, ei râd disciplinat: "hi-hi", "ha-ha", "ho-ho".

"Yoga râsului este un exerciţiu unic, ce combină râsul cu respiraţia de yoga. Când râdem, expirăm şi inspirăm automat profund după aceea, moment în care intervine respiraţia de yoga", a explicat Nira Berry.

Pentru a participa la aceste cursuri, nu este nevoie să ai simţul umorului sau să consumi substanţe euforizante şi nici să te contorsionezi în poziţii de yoga insolite. Singurul lucru de care este nevoie este să ştii să râzi, Dar, pentru că este greu să râzi la comandă, Nira Berry îşi sfătuieşte cursanţii să simuleze. "Chiar dacă simulaţi, corpul vostru face multe lucruri minunate în interior, veţi începe să vă schimbaţi dispoziţia şi veţi fi mai sănătoşi. Iar la sfârşit oamenii râd cu adevărat", a explicat ea.
Sursa: Adevarul

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu