Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

joi, 17 iulie 2008

Atenţie: evitati cutiile, caserolele sau foliile de aluminiu, branza topita si antiperspirantele ce contin saruri de aluminiu

Niciun comentariu :
Am mai scris despre pericolul pe care il reprezinta sarurile de aluminiu pentru organismul uman in articolul Antiperspirantele pot favoriza aparitia cancerului la san. Iata acum inca o confirmare a acestui pericol aparuta in ziarul Curentul. Mai trebuie mentionat ca toate tipurile de braza topita contin saruri de aluminiu, deci trebuie evitate.

Atenţie: cutiile, caserolele sau foliile de aluminiu pot provoca Alzheimer sau cancer mamar!
Alertă la nivel european: evitaţi ambalarea alimentelor în folii de aluminiu, precum şi folosirea vaselor din acelaşi metal pentru a găti. Potrivit unui studiu, s-a descoperit o concentraţie mare de aluminiu în organismul oamenilor. Pe termen lung şi în cantităţi mari, acesta poate avea efecte nocive asupra sistemului nervos central. Cercetătorii estimează că prezenţa aluminiului în organism măreşte riscul apariţiei bolii Alzheimer, a demenţei presenile, a tulburărilor mentale, a îmbătrânirii precoce, precum şi a cancerului mamar. Profesorul academician dr. Victor Voicu, specialist în toxicologie, a precizat că foarte importantă este cantitatea. "Totul depinde de cantitate", a subliniat medicul. Însă, pentru a elimina orice risc, a recomandat evitarea folosirii acestor tipuri de vase sau ambalaje.

Specialiştii au emis o alertă la nivel european în care avertizează populaţia să evite ambalarea alimentelor în folii de aluminiu, precum şi caserolele sau cutiile care au contact cu alimentele sau băuturile, şi asta deoarece au descoperit o concentraţie crescută de aluminiu în organismul oamenilor.

Conform cercetătorilor, alimentele păstrate în ambalaje din aluminiu vor conţine, la rândul lor, acest metal toxic pentru organism. Odată ajuns în corpul uman, o concentraţie mare de aluminiu poate duce la declanşarea bolii Alzheimer sau a cancerului mamar. Conform specialiştilor, cea mai mare cantitate de aluminiu se află în organismul copiilor, iar intoxicarea poate ajunge săptămânal la 2-3 miligrame de aluminiu pe kilogram. Cea mai puternică sursă de expunere sunt cutiile, caserolele, vasele dar şi foliile care au la bază acest metal. Studiile au arătat că aluminiul ajunge în organism şi din cereale, prăjituri, biscuiţi, paste, dar şi din ceaiuri sau băuturi ce conţin aditivi alimentari care au aluminiu. Anul trecut, medicii români au determinat cantitatea de metale toxice din firele de păr recoltate de la 1000 de persoane din România. Rezultatele au fost alarmante: peste 30 la sută dintre pacienţi au aluminiu în corp. Efectele imediate sunt următoarele: omul are dureri de cap, se balonează, i se usucă pielea şi îşi pierde pofta de mâncare.

Chiar şi antiperspirantele conţin aluminiu
Aluminiul există în diferite forme, de la aluminiu solid, pur şi până la săruri de aluminiu solubile sau insolubile. Foarte important este faptul că numai anumite tipuri de compuşi de aluminiu sunt dăunătoare pentru organismul uman. Diferenţa este dată de gradul de solubilitate al compuşilor de aluminiu în organism. De exemplu, dacă cineva ar înghiţi o granulă de aluminiu solid, aceasta ar trece prin tractul digestiv şi ar fi eliminată fără a se fi absorbit în organism şi, deci, fără a avea efecte dăunătoare asupra corpului uman. În schimb, însă, un compus de aluminiu, precum Clorhidratul de Aluminiu, care este foarte solubil şi care este folosit în compoziţia antiperspirantelor, va fi absorbit imediat. Acesta se dizolvă şi poate fi absorbit în ficat, rinichi, creier, cartilagii sau în măduva oaselor.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu