Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 4 iunie 2008

The Truman Show

Niciun comentariu :
Filmul "The Truman Show" in regia lui Peter Weir se constituie intr-o recomandare cinematografica sigura, atat datorita temelor tratate cat si prin prisma modului in care regizorul se apleaca asupra acestora.

Una din ideile fundamentale ale fimului o constituie folosirea televiziunii ca instrument de manipulare a sentimentelor, a mentalităţilor, a comportamentelor, a ideilor. Deasemenea este surprins foarte sugestiv modalitatea aberanta prin care televiziunea este folosita pentru a prinde omul modern in caruselul iluzoriu al societatii de consum, prin intermediul reclamelor mascate, al impunerii unor mode si al crearii de adevarate isterii in masa.

Filmul capata in unele momente si o conotatie religioasa, putand fi privit ca o metafora a ceea ce Mircea Eliade numea "iesirea din istorie", o trimitere la evadarea din profan, filmul avand certe calitati de amplificare a aspiratiei cautatorului spiritual de depasire a mediocritatii spiritului de turma care caracterizeaza societatea actuala.

Un alt aspect foarte bine prins in acest film il reprezinta importanta angrenarii liberului arbitru in efortul cautatorului care aspira sa se elibereze de ceea ce il tine legat de o viata superficiala si banala.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu