Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 24 iunie 2008

O cheie de cunoastere a celorlalti: fizionomia (fiziognomonia)

Niciun comentariu :
Conform principiului ca partea se oglindeste in tot, si totul in parte, si pe baza fenomenului rezonantei, cei interesati sa cunoasca rapid trasaturile definitorii ale personalitatii oamenilor pot studia fizionomia (sau fiziognomonia, in engleza "Physiognomy").

De fapt, chiar la modul inconstient, orice om cauta sa intuiasca specificul personalitatii altui om privindu-i chipul. Datorita complexitatii structurii psihologice a omului, aceasta stiinta nu este una exacta deoarece necesita din partea practicianului destule calitati care tin mai mult de arta(cum ar fi intuitia si simtul estetic), studiul fetei trebuind sa integreze atat analiza cat si sinteza: detaliile trebuiesc interpretate tinand cont de intreg.

Pentru yoghin lucrurile sunt cu mult mai simple, fizionomia avand doar rolul de a completa, de a fi o a doua sursa pe langa sursa primara de informatii privindu-i pe ceilalti care o reprezinta investigatia directa a energiilor subtile ale persoanei vizate.

Ochii, despre care se spune ca sunt "fereastra sufletului", reprezinta o sursa extrem de importanta de informatii. Am pus alaturi fotografia lui Ramana Maharishi pentru un exemplu de ochi stralucitori, magnetici, plini de forta, intensitate si profunzime. Nu am sa dau exemple de ochi care denota grave probleme de personalitate, dar daca doriti sa puteti fi preveniti de faptul ca ati intalnit o astfel de persoana atunci merita sa studiati lucrari de specialitate. Aceste lucruri nu trebuiesc privite la modul fatalist la modul "asta e fata mea, cu asta defilez, asta sunt eu." Pentru ca am pomenit de ochi, expresia acestora se schimba in timp, si nu numai ei: o persoana ferm angrenata pe o cale spirituala va constata fara doar si poate ca multe trasaturi ale fetii i se schimba in bine pe masura ce ea dobandeste si isi accentueaza o multime de calitati si isi elimina defectele. Cel mai la indemana experiment pentru un yoghin este sa isi observe fata inainte si dupa o sedinta de Hatha Yoga de cateva ore executata cu aspiratie, atentie, asa cum "scrie la carte".

Sigur ca exista multe detalii concrete pe care daca un om le cunoaste in privinta fizionomiei, atunci el macar va putea fi pus in garda in ceea ce priveste problemele grave de personalitate ale unui om, si cel mai bine este ca fiecare sa verifice aceste informatii pe care le poate afla din lucrari valoroase confruntandu-le cu propria sa experienta, observand oamenii pe care ii intalneste.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu