Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 27 iunie 2008

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :
73. Lasa-l pe prost sa alerge dupa o falsa reputatie, dupa intaietate printre cautatorii spirituali, dupa conducerea grupurilor spirituale, dupa adoratia celorlalti oameni.
A alerga dupa reputatie reprezinta o prostie deoarece modul in care un om este valorizat de catre cei din jur depinde in totalitate de punctul de vedere al privitorului. Altfel spus, in cazul in care un corp cu muchii drepte este reflectat intr-o oglinda imperfecta, imaginea rezultata va avea muchii strambe. Omul intelept trebuie in schimb sa se preocupe de modul cum apare el raportat la Absolut (la perfectiune). Cel care va pretui mai mult modul cum apare el in ochii oamenilor (realitate iluzorie) decat modul cum apare el in ochii lui Dumnezeu (care este Realitatea Ultima si Cel care cunoaste perfect sufletul si actiunile fiecaruia dintre noi), se afunda astfel in iluzie, se perverteste si isi rateaza singur viata, ceea ce va avea ca rezultat final suferinta.

Iarasi identitatea intre invatatura lui Buddha si cea a lui Iisus este perfecta:
16. Când postiţi, nu fiţi trişti ca făţarnicii; că ei îşi smolesc feţele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat grăiesc vouă, şi-au luat plata lor.
17. Tu însă, când posteşti, unge capul tău şi faţa ta o spală,
18. Ca să nu te arăţi oamenilor că posteşti, ci Tatălui tău care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie.
Evanghelia dupa Matei, Capitolul 6

Cautatorul spiritual nu va gasi beatitudinea eterna in functiile si onorurile primite, fie ele si de natura spirituala. Chiar si functiile spirituale au aceeasi natura efemera ca si cele sociale. Nu trebuie sa consideram in mod fals ca fericirea noastra se bazeaza pe dobandirea si mentinerea de onoruri sau functii de conducere chiar si in cadrul grupurilor de cautatori spirituali. Fericirea pura si indestructibila data de ajungerea la Adevar, daca am ajuns cu adevarat la ea sau aspiram sincer sa ajungem acolo, nu este afectata de modul pozitiv sau negativ in care suntem apreciati de ceilalti, de faptul ca avem sau nu functii de conducere sau apreciere chiar si in cadrul grupurilor spirituale.

In acelasi spirit Iisus ne invata:
42. Şi Iisus, chemându-i la Sine, le-a zis: Ştiţi că cei ce se socotesc cârmuitori ai neamurilor domnesc peste ele şi cei mai mari ai lor le stăpânesc.
43. Dar între voi nu trebuie să fie aşa, ci care va vrea să fie mare între voi, să fie slujitor al vostru.
44. Şi care va vrea să fie întâi între voi, să fie tuturor slugă.
45. Că şi Fiul Omului n-a venit ca să I se slujească, ci ca El să slujească şi să-Şi dea sufletul răscumpărare pentru mulţi.
Evanghelia dupa Marcu, Capitolul 10

Oamenii mediocri se inghesuie si se sfasie intre ei pentru a ocupa un loc cat mai sus in diversele ierarhii sociale. Cel mai bine pentru cautatorul spiritual sincer este sa-i lase pe acestia sa se lupte sa dobandeasca aceste functii si onoruri daca asta vor, iar el sa caute sa se plaseze in randul celor care practica spiritual intens si onest (categorie in care, lucru de mirare, nu este niciodata asa inghesuiala si lupta intre oameni ca sa intre in ea :) ).

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu