Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 20 iunie 2008

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :
64. Chiar daca un prost va insoti toata viata un om cu inalte realizari spirituale, el va percepe Adevarul tot atat de mult precum lingura percepe gustul supei.

65. Chiar daca un om intelept va fi in preajma unui om cu inalte realizari spirituale fie si numai un singur minut, el va percepe rapid Adevarul precum limba percepe gustul supei.

66. Prostii care au o viziune ingusta si deformata a realitatii au drept cei mai mari dusmani chiar pe ei insisi, fiindca ei fac fapte rele care poarta inevitabil fructe amare.
Oamenii mediocri se inghesuie sa petreaca cat mai mult timp in compania celor care au ajuns pe culmile realizarii spirituale, fiindca aceasta este foarte usor deoarece nu presupune ca ei sa depuna un efort cu ei insisi. Putini sunt cei care inteleg ca a fi alaturi de oamenii realizati spiritual nu presupune atat sa fii prezent langa ei 24 de ore din 24 timp de zeci de ani, ci presupune sa te pregatesti in locul in care te afli, fiindca abia atunci tu esti alaturi (la modul profund) fata de oamenii realizati spiritual, rezonand cu ei. Mai mult decat de timp si distanta, rezonanta depinde de identitatea frecventei de vibratie.

Iti este cel mai mare dusman cel care este cauza suferintei tale celei mai mari. Cum suferinta este adusa de propriile fapte rele, rezulta ca cel mai mare dusman al nostru este propria noastra prostie care ne indeamna sa facem fapte rele.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu