Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

luni, 2 iunie 2008

Cacealmaua crizei petrolului

Niciun comentariu :
Creste continuu pretul mondial al petrolului. De la 20-30$ barilul in anul 2000 s-a ajuns la 70$ barilul in 2007, iar de vreo jumatate de an pretul a mai crescut cu circa 50%. Explicatiile acestei cresteri au fost de-a lungul timpului ba razboiul din Irak, ba ca rezervele mondiale sunt pe terminate, ba scaderea productiei. Si totusi ...

Brazilia a descoperit in ultima jumatate de an mai multe zacaminte gigantice de petrol. In ciuda acestui fapt pretul a continuat sa creasca. Speculatorii si beneficiarii cresterii pretului au acreditat ideea ca importurile de petrol ale Chinei au explodat in ultima vreme provocand criza, insa realitatea nu verifica aceasta ipoteza. Recent David Kelly, strategul sef al J.P. Morgan Funds, una din bancile de top implicate in industria petroliera, a admis intr-o declaratie catre Washington Post faptul ca la nivel mondial cresterea consumului de petrol nu este foarte mare.

In realitate bancheri importanti, traderi si mari corporatii petroliere au apelat la manipularea pretului, concomitent cu o politica agresiva a SUA de control a tarilor detinatoare de zacaminte petrolifere sub pretextul luptei antiteroriste: Somalia, Irak, si a altor tari precum Kuweitul si Arabia Saudita aflate deja sub influenta americana. Iran, Siria si Venezuela, tari "nesupuse", se preconizeaza ca vor fi atacate in viitor.

Pretul petrolului nu se mai stabileste ca acum 20 de ani, ci in spatele usilor inchise ale unor uriase institutii financiare precum Goldman Sachs, Morgan Stanley, JP Morgan Chase, Citigroup, Deutsche Bank sau UBS. Bursa cheie in acest joc este London ICE Futures Exchange (fosta International Petroleum Exchange). ICE Futures este o susidiara a Atlanta Georgia International Commodities Exchange. ICE in Atlanta a fost fondata partial de catre Goldman Sachs care gestioneaza si cel mai des folosit indice al preturilor de marfuri - GSCI, in care exista o mare pondere a pretului petrolului.

Deci nu este nici o surpriza ca in luna mai Reuters a anuntat faptul ca Goldman Sachs prezice o crestere a pretului petrolului pana la 200$ pe baril in urmatoarele 6 pana la 24 de luni.

Lindsey Williams, este un pastor baptist ce a servit in Alaska in anii '70, unde a avut acces la o serie de documente si informatii legate de zacaminatele de petrol din zona. El dezvaluie in cartea sa "Non-criza de energie" precum si in discursul din filmul de mai jos, faptul ca exista la ora actuala imense resurse de petrol insa nu se doreste ca acestea sa fie exploatate, pentru a fi creata astfel o criza energetica artificiala si cresterea preturilor.


Surse si alte articole:
http://www.marketoracle.co.uk/Article4793.html
http://www.cotidianul.ro/criza_petrolului_o_alarma_falsa-37306.html
http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-3127726-sua-ancheteaza-posibila-manipulare-unor-tranzactii-petrol.htm

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu