Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 9 aprilie 2008

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :
38. Daca gandurile unui om sunt fluctuante, daca el nu cunoaste adevarata lege, daca pacea mintii sale este tulburata, cunoasterea sa nu va fi niciodata perfecta.

39. Daca gandurile unui om nu sunt imprastiate, daca mintea sa nu este dezorientata, si daca a incetat sa gandeasca exclusiv in termenii duali bine-rau, atunci nu mai exista frica pentru acesta atat timp cat este vigilent.

In prima fraza Buddha enumera cauze foarte intalnite care distorsioneaza cunoasterea realitatii: agitatia mintii (incapacitatea mintii de a se concentra), ignoranta care face ca omul desi priveste sa nu vada, si tulburarea pacii mintii datorita emotiilor distructive.

Pentru omul care gandeste exclusiv in termenii dualitatii nu poate exista pace durabila a mintii. De exemplu atat timp cat omul ignorant va clasifica fie si inconstient oamenii in prieteni si dusmani si aceasta clasificare se reflecta implicit in atitudinea fata de acestia, atunci acest om nu va putea evita ca pacea mintii sale sa fie afectata de sentimente negative cum ar fi furia, razbunarea, ranchiuna samd.

O alta idee importanta subliniata de Buddha este ca intotdeauna omul aflat pe o cale spirituala trebuie sa fie vigilent cu sine insusi, fiindca altfel (daca n-ar fi vigilent desi ar avea in rest o multime de calitati) el s-ar asemana cu un om care desi are ochi sanatosi prefera sa mearga cu ei inchisi, lucru ce ii va produce suferinta mai devreme sau mai tarziu.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu