Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 4 aprilie 2008

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :
37. Cei care pun frau mintii care calatoreste departe miscandu-se de una singura si care este fara forma, se vor elibera de lanturile lui Mara (cel care tenteaza).
Prin aceasta afirmatie Buddha continua analogia dintre minte si un cal salbatic care in mod obisnuit strabate mari distante miscandu-se in mod necontrolat. Punand un capastru acestui cal salbatic(mintea in analogia data) devine posibil ca omul ce realizeaza aceasta sa controleze directia in care el se indreapta. Mai mult, pentru omul obisnuit pe care mintea il poarta precum un cal salbatic incotro doreste aceasta fara oprire, este aproape imposibil ca el sa se detaseze de aceasta fuga haotica si sa coboare de pe cal, deparece el este cu totul prins in acest iures al gandurilor pe care nu le poate controla. In schimb omul care a reusit sa-si infraneze mintea, pe langa faptul ca o poate conduce incotro vrea el, o poate opri si se poate detasa cu usurinta de acesta precum un om isi poate opri la vointa calul sau domesticit pentru a se odihni sau a desfasura activitati care nu necesita goana pe cal (in analogia noastra aceasta goana calare fiind corespondenta cu fluxul continuu al gandurilor).

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu