Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

duminică, 27 ianuarie 2008

Papa Benedict atrage atentia asupra manipularii constiintelor prin mass media

Niciun comentariu :
Presa a devenit din pacate, datorita lipsei de responsabilitate si constiinta, un "rau abisal". Si nu o spunem numai noi yoghinii ci si Papa Benedict intr-o declaratie recenta cu ocazia sarbatorii Sfantului Francesco di Sales, patronul spiritual al ziaristilor.
Recentul mesaj al Papei face apel in mod indirect la constiinta ziaristilor. Oare va avea vreun efect?

Papa: Presa, un posibil "rau abisal"

Intr-un apel adresat mass-media, in care invoca necesitatea unei "info-etici", Papa Benedict al XVI-lea a criticat dur
mijloacele de comunicare in masa, care sunt din ce in ce mai mult folosite pentru a impune "modele distorsionate" de viata, si a condamnat raspandirea tot mai larga a publicitatii obsesive, a vulgaritatii si a violentei.
In mesajul adresat Zilei Mondiale a Comunicarii Sociale, Suveranul Pontif a subliniat ca, "desi este inegalabil aportul pe care media il pot da circulatiei informatiei, cunoasterii faptelor si raspandirii cunoasterii, acestea sunt utilizate frecvent din motive ideologice si pentru recrearea realitatii, in locul reprezentarii ei". Papa considera ca este necesara o reglementare a universului informational, pentru a evita posibilitatea ca "mass media sa devina megafonul materialismului economic si al relativismului etic".

Mesajul Papei pentru Ziua Mondiala a Comunicarii Sociale este publicat, in mod traditional, la 24 ianuarie, cu ocazia sarbatorii Sfantului Francesco di Sales, considerat de Biserica Catolica patronul ziaristilor, informeaza agentiile de presa italiene. Tema mesajului din acest an a fost "Mijloacele de comunicare sociala: la rascruce intre protagonism si serviciu. A cauta Adevarul pentru a-l impartasi", text in care Suveranul Pontif avertizeaza ca exista riscul ca din partea mass-media sa se abata asupra omenirii posibilitati abisale de rau, prin impunerea unor modele si valori de viata distorsionate. "Mijloacele de informare in masa nu pot sfarsi in mainile celor care se folosesc de ele pentru a manipula constiintele. Este de netagaduit aportul pe care ele il pot aduce circulatiei informatiilor, cunoasterii faptelor si raspandirii cunoasterii: ele au contribuit, de pilda, in mod decisiv la alfabetizare si la socializare, ca si la dezvoltarea democratiei si a dialogului intre popoare.", apreciaza Benedict al XVI-lea. Din nefericire, spune in mesaj Papa, exista riscul ca aceste mijloace de comunicare sa se transforme in sisteme menite sa supuna omul unor logici dictate de interesele dominante ale momentului. "Este cazul unei comunicari folosite in scopuri ideologice sau pentru plasarea unor produse de consum printr-o publicitate obsesiva. Sub pretextul ca reprezinta realitatea, de fapt se tinde spre legitimizarea si impunerea unor modele distorsionate de viata personala, familiala sau sociala. Benedict al XV-lea a facut referire la "noile mijloace de comunicare, la telefonie si la Internet in mod special care modifica insasi natura comunicarii si, poate, aceasta este o ocazie importanta pentru a-l reforma". Pentru a favoriza audienta, "uneori nu se ezita sa se recurga la vulgaritate si la violenta", apreciaza Suveranul Pontif, pledand pentru o "info-etica", asa cum exista bioetica in domeniul medicinei si al cercetarii stiintifice legate de viata.
Luciana POP,
ZIUA - vineri, 25 ianuarie 2008

Mai multe declaratii ale conducatorului Bisericii Catolice mi-au atras atentia intr-un mod placut in ultimul timp. Una ar fi si cea referitoare la absurdul conflict dintre teoria evolutionista si cea creationista. In viziunea sa (si nu numai a sa) cele doua teorii nu se exclud reciproc. Benedict al XVI-lea a pledat pentru realitatile teoriei evolutiei care ne imbogatesc intelegerea vietii, insa a aratat ca acestea nu-l exclud pe Dumnezeu si ca nu reusesc sa raspunda marilor intrebari filozofice precum: de unde vin toate acestea? Dupa parerea mea acesta este un mare pas in reconcilierea dintre stiinta si religie. Sunt ortodox dar trebuie sa recunosc ca personal il cam simpatizez pe actualul Papa. Sa speram ca vom avea ocazia sa vedem astfel de luari de pozitii si din partea noului conducator al Bisericii Ortodoxe Romane.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu