Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 11 ianuarie 2008

Inteligenta, influentata de mancare

Niciun comentariu :
V-ati intrebat vreodata cum se pot concentra in timpul marilor competitii sportivii sau cum de sunt atat de destepti olimpicii? Raspunsul se afla uneori foarte aproape: chiar in farfuria lor.
De aceea, daca depuneti zilnic eforturi intelectuale, treceti printr-o perioada stresanta sau cu multe examene, nu neglijati pretiosul ajutor oferit de diverse fructe si legume. Pot face diferenta intre a pierde sau castiga o competitie, fie ca este vorba de un examen, proiect important sau interviu.

ENERGIE PENTRU CREIER
Peste 100 de miliarde de celule nervoase muncesc fara incetare in uzina vie reprezentata de creierul nostru. Fiecare celula a creierului e legata de alte 10.000 de celule nervoase. In fiecare secunda se transmit in acest fel milioane de informatii. Pentru a putea indeplini in bune conditii aceste sarcini de maxima acuratete, materia cenusie are nevoie de energie. Desi creierul nostru nu cantareste mai mult de 2-3% din greutatea corpului, el are nevoie de 20% din energia pe care o dobandim zilnic prin alimentatie. Ce mancam ne influenteaza decisiv starea de spirit cotidiana. Anumite alimente ne ajuta sa asimilam informatiile mai usor, sa fim mai rezistenti la munca, sa gandim mai repede si sa ne concentram mai bine.

SPRIJIN PENTRU MEMORIE
Morcovii sporesc capacitatea de memorare (de pilda, invatatul pe dinafara). Elevii, studentii, actorii sunt sfatuiti sa manance inainte de a-si incepe exercitiile de memorare o portie de salata de morcovi cruzi, cu untdelemn si lamaie.
Ananasul este fructul ideal pentru actori si muzicieni. Cine trebuie sa tina minte pe de rost texte lungi ori partituri muzicale are nevoie de multa vitamina C. In plus, ananasul contine mangan si are extrem de putine calorii. Se recomanda un pahar de suc de ananas pe zi.

CONCENTRARE FARA EFORT
Ceapa se foloseste contra oboselii psihice si a surmenajului intelectual. Consumul zilnic a cel putin unei jumatati de ceapa subtiaza sangele, imbunatatind oxigenarea creierului.
Nucile reprezinta remediul clasic, la indemana oricui, in perioade care necesita concentrare maxima. In plus, calmeaza persoanele anxioase sau care sufera atacuri de panica. Chimenul stimuleaza intreg sistemul nervos, facilitand gandirea creativa. Cine are nevoie de inspiratie, sa bea constant ceai de chimen, obtinut din doua lingurite zdrobite de seminte oparite cu o cana de apa.

ALIMENTELE FERICIRII
Ardeii iuti, mai ales cei rosii, sunt de mult timp cunoscuti pentru efectele benefice asupra neuronilor, datorita capsicinei. Aceasta stimuleaza secretia hormonului fericirii din organism, endorfina.
Capsunele sunt fructele premiantilor. Atenueaza stresul, creandu-ne o stare de buna dispozitie. Doza zilnica: minimum 150 de grame.
Bananele ascund un secret: datorita bogatiei de potasiu si magneziu, stimuleaza secretia serotoninei, substanta produsa de creier cand suntem fericiti. Cum oricine dintre noi trebuie sa faca zilnic fata concursurilor... folositi-le!

AJUTOR LA INVATAT
Varza inlatura nervozitatea, procesul de invatare a lectiilor fiind mult usurat. Se recomanda sub forma de salate, din abundenta, mai ales in perioada examenelor.
Afinele sunt un aliment ideal pentru perioadele stresante. Trebuie mancate de mai multe ori pe zi, pentru ca activeaza irigarea cu sange a creierului. Cele mai indicate sunt fructele proaspete. Se coc vara, exact in perioada examenelor. Se pot congela, pentru a fi consumate si iarna. Se consuma fructele ca atare sau 2-3 pahare de suc pe zi, obtinut prin mixare. Lamaile improspateaza memoria, sporind capacitatea de asimilare a materiei. Nu trebuie sa va lipseasca de pe birou un pahar de suc de lamaie cu miere, inainte de teze ori examene.

Ioana Daian - Ziarul

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu