Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 16 ianuarie 2008

Dhammapada - Buddha

Niciun comentariu :
26. Ignorantii isi urmeaza vanitatea, folosindu-si inteligenta pentru a face rau. Omul intelept isi pastreaza atentia ca fiind cea mai mare comoara.

27. Nu urma vanitatea, si nici nu fi condus de placerile senzuale sau de poftele grosiere. Acela care este atent si meditativ obtine fericirea coplesitoare.


Cei care nu au preocupari spirituale depun eforturi imense pentru a-si cladi o imagine valoroasa in ochii celorlalti, punand accentul pe valoarea lor relativa si nu absoluta. De aici apare competitia cu aproapele, si tendinta de a-i face rau. Satisfactia relativa obtinuta prin raportarea la ceilalti este, prin insasi natura ei, trecatoare si iluzorie. Buddha spune ca spre deosebire de satisfactia palida care se obtine urmand drumurile vanitatii, fericirea obtinuta prin atentie si meditatie are o valoare absoluta, fiind cea care merita sa fie obtinuta.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu