Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

vineri, 25 ianuarie 2008

Broccoli luptă împotriva bolilor cardiace

Niciun comentariu :
Broccoli fiert în aburi şi consumat regulat poate reduce riscul de boli cardiace, ajutând organismul să lupte împotriva distrugerilor celulare, se arată într-un studiu, publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, de către cercetători americani.

Oamenii de ştiinţă au administrat timp de o lună cobailor un extract de broccoli şi au măsurat efectul asupra muşchiului cardiac.

Comparând cu animalele a căror dietă nu a fost schimbată, inima cobailor hrăniţi cu broccoli a funcţionat mai bine şi a suferit mai puţine modificări în urma deprivării de oxigen.

Studiul publicat în The Journal of Agricultural and Food Chemistry sugerează că în urma consumului de broccoli s-ar declanşa producţia de proteine care ajută sistemul de apărare cardiovasculară.

Efectele benefice ale consumului de broccoli au fost amplu relatate în presă, în special legat de protecţia împotriva cancerului.

Însă a arăta cum şi dacă consumul de broccoli ajută în aceste situaţii a fost o provocare pentru cercetători.

Acum oamenii de ştiinţă de la centrul de cercetări cardiovasculare al Universităţii din Connecticut cred că cel puţin au dovedit beneficiile asupra inimilor animalelor.

Efect maxim
Specialiştii cred că broccoli îşi păstrează mai bine calităţile dacă este gătit puţin în aburi decât dacă este fiert în apă.

"Dacă broccoli este gătit prea mult pierde mult din calităţile sale", spune profesorul Dipak Das, care a condus echipa de cercetători.

Oamenii de ştiinţă analizează acum dacă leguma şi altele din aceeaşi familie (varza, conopida, varza de Bruxelles) pot ajuta şi în lupta cu alte afecţiuni.

"Există dovezi puternice care sugerează că putem reduce riscul bolilor cardiovasculare dacă mâncăm cinci porţii de legume şi fructe pe zi", spune June Davison de la British Heart Foundation.

Preluat de pe:

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu