Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

sâmbătă, 2 iunie 2007

Tratamente stravechi si inedite revin in actualitate

Un comentariu :
Tratament datând din antichitate, luat ca atare de medicina modernă

Larvele de muscă – cea mai eficientă modalitate de curăţare a rănilor
16 MAI 2007

Larvele de muscă – cea mai eficientă modalitate de curăţare a rănilor. Pare de necrezut şi cel puţin scârbos, dar una dintre cele mai eficiente modalităţi de a curăţa rănile este să pui pe ele larve de muşte. Chiar şi doctorii au ajuns la această concluzie, scrie Futura Sciences, deşi se ştia de foarte mult timp că micile vietăţi au efecte „antibiotice”. Şi nu numai că au efecte, dar larvele de muşte sunt mult mai eficiente de multe ori decât medicamentele. Cum funcţionează însă? Stafilococul auriu, de pildă, este o specie extrem de patogenă care provoacă intoxicaţii alimentare, infecţii care supurează şi câteodată septicemie (infecţie masivă a sângelui care poate provoca moartea). Streptococul este uneori rezistent la antibiotice.

Cercetătorii din Manchester, Marea Britanie, au încercat însă să combată afecţiuni precum ulceraţii ale picioarelor (afecţiune frecventă cauzată de acest streptococ la diabetici, care au circulaţia sanguină deficitară) cu ajutorul muştelor. Leziunile se infectează de obicei foarte uşor, însă, în acest caz, efectele au fost spectaculoase. Larvele de muşte (trebuie spus totuşi că este vorba despre insecte crescute în condiţii aseptice, de laborator) mănâncă numai carne moartă şi în putrefacţie, lăsând însă ţesuturile bune neatinse. Ele au fost folosite în acest scop încă de pe vremea Imperiului Roman şi poate chiar înainte, pentru a lupta împotriva infecţiilor de tot soiul. Şi încă mai sunt, în mod tradiţional, folosite în anumite ţări nordice şi caucaziene. Ideea lui Andrew Boulton, de la Universitatea din Manchester, a fost că larvele de muscă, dacă pot vindeca o infecţie, ar putea şi să elimine definitiv streptococul vinovat - Staphylococcus aureus. Şi a mers! Plăgile infectate a 12 pacienţi din 13 au fost complet vindecate după cinci sau şase „comprese” cu larve de muscă, câte una pe zi. Britanicul îşi continuă acum cercetările, împreună cu alţi microbiologişti pentru a descoperi secretul acestor larve. Cea mai importantă întrebare este dacă într-adevăr larvele pur şi simplu devorează carnea infectată, eliminând astfel streptococii în timpul digestiei sau dacă secretă un antibacterian natural, mai puternic decât orice alt medicament produs până acum de medicină. (E.F.)

Sursa: Gandul

Un comentariu :

  1. Am vazut pe Discovery o emisiune despre larvele de musca, despre ce efecte miraculoase au .Intrebarea mea este daca in Romania le foloseste cineva.

    RăspundețiȘtergere