Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

miercuri, 20 iunie 2007

Scenariul MISA se repeta si in alte parti ale lumii

Niciun comentariu :
Campania impotriva yoghinilor de la MISA nu este singulara. Scenariul s-a repetat intr-o mare masura si in alte cazuri. Bhagavan Sri Rajneesh (Osho) arestat si declarat persona non grata in SUA si in multe alte state ale lumii, Polonia - Ryszard Matuszewski liderul confraternitatii Himavanti, batut si arestat, Italia - Swami Kriyananda continuatorul liniei marelui yoghin Paramahamsa Yogananda, nevoit sa se refugieze in India. Si acestea nu sunt singurele cazuri de grupari spirituale oprimate si discriminate. Am mai putea aminti si faptul ca un popor intreg, cel tibetan, este sub ocupatie si in pericol de disparitie, impreuna cu comorile sale spirituale nepretuite.

Aceasta Cruciada modernă împotriva spiritualităţii a fost dusa la indeplinire pana la inimaginabil in cazul gruparii Falun Gong. Cazul Falun Gong este unul dintre cele mai relevante exemple contemporane despre ce poate face un aparat de stat decis să distrugă cu orice preţ o şcoală spirituală. Cititi despre:

Comerţul morţii - practicanţii Falun Gong sunt închişi şi torturaţi pentru a alimenta traficul ilegal de organe

Traficul de organe îmbogăţeşte autorităţile chineze
de Oltea Mutulescu

În spatele Marelui Zid - MARTIRII FALUN GONG

Am studiat limba chineză în facultate. Desenam ideograme pe foi întregi de caiet studenţesc, cu perseverenţa unui elev de clasa întâi care face bastonaşe şi liniuţe înainte de a învăţa alfabetul. Astăzi n-aş putea să scriu nici o frază. N-aş mai putea nici măcar să fac faţă unui dialog pe o stradă oarecare din Beijing. Am uitat prea multe cuvinte. Dar nu am uitat senzaţia de pace din timpul exerciţiilor de Tai chi quan pe care le făceam în pauza de seminar împreună cu lectorul chinez. Mişcările lui fluide, ceremonioase păreau să susţină o sferă invizibilă care aluneca în ralanti prin aer. Mulţi ani mai târziu aveam să aflu că oameni care se adună prin parcurile fostului imperiu pentru exerciţii asemănătoare sunt hăituţi, arestaţi, torturaţi, ucişi. Am aflat că Partidul Comunist Chinez le-a declarat război şi a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a şterge de pe faţa Pământului învăţătura spirituală pe care o urmează aceşti adepţi. Sunt crime care au început acum şapte ani. Sunt crime care se petrec chiar în momentul în care scriu aceste rânduri. Chiar în momentul în care le citeşti. Nu ştiu dacă fostul meu profesor de chineză se mai află în viaţă.

Există o documentaţie foarte detaliată, care te lasă fără respiraţie. Mărturii, interviuri, articole şi rapoarte întocmite de apărători ai drepturilor omului. Această antologie a cruzimii cuprinde doar o parte dintre cazurile care aruncă asupra regimului comunist de la Beijing acuzaţia de crime împotriva umanităţii. Persecuţiile s-au declanşat în vara lui 1999, după un protest paşnic al adepţilor Falun Gong. Autorităţile începuseră deja campania mass-media, învinuindu-i de lucruri grave. Zece mii de oameni au venit spontan în Piaţa Tian An Men, inundată de sânge în 1989, când a luat amploare manifestaţia studenţească împotriva comunismului. De data aceasta, piaţa a rămas liniştită. Oficialii au promis că lucrurile se vor îndrepta. Dar a doua zi Falun Gong a fost interzisă prin lege. Iar cei care nu apucaseră să pornească înapoi, spre casă, au fost reţinuţi de poliţie. Unii nu au mai fost găsiţi niciodată de familii. Alţii au făcut ani de puşcărie şi lagăre. Alţii au murit. Misterios. De inimă sau atac cerebral. În niciun caz din bătaie. Deşi corpurile pe care unele rude au reuşit să le vadă erau mutilate de tortură. Cu urme de lovituri care au învineţit pielea, arsuri de la ţigară, răni făcute cu fierul înroşit, cu bastoane care produc şocuri electrice.

NUMĂRUL DISPARIŢIILOR ESTE IMENS

Vreme de câţiva ani, zeci de mii de adepţi au venit la Beijing în fiecare săptămână, pentru a convinge guvernul că exerciţiile şi meditaţiile lor nu pun în pericol siguranţa naţională, iar Falun Gong nu este o sectă malefică. După primele reţineri masive au observat că cei care îşi declarau identitatea erau uneori eliberaţi şi se puteau întoarce acasă. Dar rudele, prietenii, colegii sau şefii lor erau amendaţi, ameninţaţi, concediaţi, hărţuiţi, bătuţi. Publicaţia Epoch times a făcut cunoscut în lume cazul familiei Yang din oraşul Dingzhou. Soţul a fost ridicat în timpul unui raid al Poliţiei. Nu era pentru prima oară, soţia lui, Lirong practica de mai mulţi ani Falun Gong. Cu toate intimidările autorităţilor Lirong nu a vrut să se dezică de credinţa sa. Soţul a fost din nou interogat, supus la imense presiuni psihice, ameninţat că va fi dat afară de la serviciu şi va rămâne pe drumuri. Dimineaţă a fost lăsat să plece. Ajuns acasă sub stare de şoc, Yang şi-a sugrumat soţia. A sunat la poliţie, ofiţerii au venit rapid şi au făcut o autopsie. Trupul femeii de 34 de ani era cald încă. Specialiştii s-au apucat de treabă. I-au extras mai multe organe interne care urmau să fie folosite pentru transplanturi plătite cu bani grei. Sângele nu se coagulase. «Asta nu este autopsie, este vivisecţie!» a exclamat un angajat al Biroului de Securitate Publică din oraş.

În anii care au urmat primelor arestări mulţi protestatari nu şi-au mai spus numele, gândindu-se că îşi protejează familia de hărţuire. N-au mai fost înregistraţi în actele oficiale ale Poliţiei, nu au mai fost notaţi în registrele lagărelor de muncă sau în cele din închisori. Familiile nu au mai ştiut unde sunt încarceraţi, dacă sunt vii sau morţi. Numărul dispariţiilor este imens. Drumul către prelevarea masivă de organe a fost deschis.

CONDAMNĂRI FĂRĂ PROCES ŞI LAGĂRE DE MUNCĂ

După ce l-au detronat acum jumătate de secol, revoluţionarii l-au trimis pe ultimul împărat al Chinei la împletit coşuri din nuiele, să-l reeduce în spiritul doctrinei marxiste. Dar China a rămas un imperiu, unul comunist. Iar în acest imperiu persecuţiile Falun Gong se desfăşoară la scară gigantică. În ultimii cinci ani guvernul a utilizat un sfert din resursele sale financiare în acţiunile îndreptate împotriva acestei grupări spirituale. Un ofiţer din Departamentul de Justiţie al provinciei Liaoning declara cu mândrie într-o şedinţă desfăşurată în lagărul de muncă forţată Masanjia „Fondurile folosite pentru a anihila Falun Gong au depăşit cheltuielile alocate unui război.”

Represiunea comandată de preşedintele Jiang Zemin se bizuie pe Biroul 610, cu putere absolută peste fiecare nivel al administraţiei din partid şi asupra celorlalte sisteme politice şi juridice. Superstructura înfiinţată special pentru a distruge mişcarea Falun Gong a primit mandat să atace în fiecare provincie, oraş, regiune, universitate şi serviciu guvernamental. Gestapo-ul chinezesc nu şi-a dezamăgit părintele. Circa 6000 de oameni au condamnări la peste 18 ani. Raportul Departamentului de Stat al SUA asupra Chinei precizează în 2005 că sunt aproximativ patru sute de centre de detenţie care se ocupă de „reeducarea” a peste 100 000 de persoane, condamnate frecvent fără proces. Vizionarea obsesivă a filmelor de convertire, muncă epuizantă de 18-20 de ore, privarea de somn pentru perioade lungi de timp, obligaţia de a scrie declaraţii de căinţă, de a repeta autoincriminări umilitoare, de a recita fraze murdare despre Falun Gong şi mentorul grupării. Sunt doar câteva dintre tehnicile folosite pentru a obţine de la prizonier semnarea unei mărturii de renunţare la valorile mişcării, angajamentul că nu va mai practica niciodată Falun Gong şi denunţarea cunoscuţilor. Este ceea ce propaganda roşie numeşte „transformare”.

Ouyang, un inginer electronist de 35 de ani, a părăsit închisoarea şi a fost trimis la şedinţe de spălare a creierului. A fost forţat să stea cu faţa la zid timp de nouă zile. Dacă se mişca, îl electrocutau. Dacă se prăbuşea de oboseală, îl electrocutau. În fiecare dimineaţă avea cinci minute pentru a mânca şi a se uşura. "Dacă nu o făceam, îmi udam pantalonii. Şi mă electrocutau şi pentru asta. Nu mai vedeam bine, pentru că mă uitam mereu la peretele din faţa mea, la 5 centimetri". Au urmat trei săptămâni de discuţii despre Falun Gong, timp de şaisprezece ore pe zi." Presiunea exercitată asupra mea era şi este incredibilă", a spus el. "În timpul acestor ultimi doi ani, am văzut cele mai rele lucruri pe care le poate face omul. Noi suntem într-adevăr cele mai crude animale de pe Pământ."

Cititi continuarea la: http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4715
(articol preluat din revista Yoga Magazin nr. 66)

Suntem contemporani cu torturile pe care le îndură practicanţii Falun Gong. Trăim sub acelaşi cer cu noii martiri de conştiinţă ai comunismului. Ce poţi face tu? Enorm. Vocea ta contează. Oameni din întreaga lume semnează apeluri pentru încetarea persecuţiilor. Dacă vrei să li te alături, intră la Friends of Falun Gong Europe www.fofg-europe.net (click Petition) sau Falun Gong Human Rights Working Group www.falunhr.org (click How you can help).


Dans realizat de adepte Falun Gong


Alte resurse:
Falun Gong: http://www.faluninfo.net/
Himavanti Confranternity Order: http://www.himavanti.org/en/index.htm
Ryszard Matuszewski Lalit Mohan: http://www.ryszard-matuszewski.com/
Italy Kriya yoga: http://www.anandaanswers.com/
Free TibetFree Tibet Campaign: http://www.freetibet.org/

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu