Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

duminică, 17 iunie 2007

Karma yoga - infractiune sau cale de evolutie spirituala?

Niciun comentariu :
Mai nou Karma Yoga este o infractiune.
Aceasta este viziunea unor procurori disperati, aflati in mare bucluc datorita abuzurilor si talhariilor facute in 2004 impotriva yoghinilor, abuzuri pentru care au inceput de ceva vreme anchetele la Procuratura Militara.

Karma Yoga este poate cea mai accessibila forma de Yoga. Ea se diferentiaza de celelalte forme prin faptul ca poate fi practicata mai mereu, intreaga zi, si este aplicabila in toate activitatile specifice omului. Din această cauza, putem vedea în Karma Yoga, o forma instantanee de yoga a vietii de zi cu zi.

Karma Yoga are drept scop esential si final usurarea si accelerarea evolutiei spirituale a celui care o practica cu consecventa. Ea se potriveste foarte bine occidentalilor intotdeauna nerabdatori sa actioneze si mai mereu sceptici asupra valorii majoritatii disciplinelor spirituale care par sa te indeparteze de viata sociala. Karma Yoga face sa creasca eficienta altor forme de yoga, dar asocierea cu acestea nu este obligatorie, ea putand fi practicata de sine statator. In cateva cuvinte ea poate consta in realizarea de actiuni benevole si fara recompense materiale sau de alta natura, dar nu numai. Este ceea ce fac intr-un fel sau altul voluntari ai organizatiilor umanitare, calugari si laici prin munca benevola din manastirile sau bisericile crestine, budistii din manastirile budiste si oricare alt om care isi ajuta un semen sau societatea, fara a astepta vreo recompensa.

Stimati procurori, daca Karma Yoga ar fi o infractiune atunci ar trebui acuzati si cei de la Sivananda Ashram impreuna cu compania British Airways pentru ca indeamna oamenii sa calatoreasca in Canada si sa practice, atentie!, in mod obligatoriu Karma yoga alaturi de alte forme de Yoga:
"The stumbling block for some is the compulsory "karma yoga" - when you get to practice your altruism helping out with ashram duties. Collecting-leaves karma yogics tend to be a bit more into the job than cleaning-toilets karma yogics. But remember, the harder the task, the greater the spiritual reward."
http://eventsuk.britishairways.com/sisp/index.htm?fx=event&event_id=34021
Mai puteti cerceta de asemenea si "infractiunile" pe care yoghinii care si-au permis le faca realizand Karma Yoga prin curatarea, an de an, a plajei pline de gunoaie a Costinestiului. Ori atunci cand alaturi de jandarmi, pompieri si politisti de frontiera, yoghinii au ajutat autoritatile din Costinesti la salvarea si mutarea persoanelor sinistrate in urma inundatiilor din 2005.


YOGHINII CURATA PLAJA - KARMA YOGA, Costinesti 2006

„Karma Yoga“ ne învaţă că pricina suferinţelor, a bolilor şi a necazurilor, ce se lasă cu umbre atât de mari şi întunecoase asupra vieţii noastre pământeşti, rezidă în propriile noastre acţiuni. Noi culegem întotdeauna roadele a ceea ce am semănat. Cauza tuturor evenimentelor din viaţă rezidă în noi; noi nu putem învinovăţi de suferinţele noastre nici pe părinţii noştri şi nici forţele rele, ci trebuie să privim înăuntru nostru, pentru a găsi acolo cauza care ne-a produs suferinţa. Latura aceasta din yoga descrie acele forme ale activităţii care pot elibera omul; ea dezvăluie şi cunoştinţele secrete care îi vor scoate omului lanţurile, îi vor nimici suferinţele, îi vor reda libertatea, pacea şi fericirea, atât pe pământ, cât şi după moarte.

„Karma Yoga“ ne arată că orice acţiune, săvârşită din dorinţa de a obţine rezultate, leagă sufletul de acest rezultat şi că o astfel de acţiune interesată devine izvorul unei noi subjugări. Secretul muncii corecte, pe care ni-l dezvăluie spre învăţare „Karma Yoga“, rezidă în faptul de a lucra de dragul lucrului şi nicidecum de dragul rezultatului. Dacă principiul acesta s-ar aplica la toate acţiunile vieţii noastre, atunci fiecare lucru săvârşit de noi ar constitui un pas înainte pe calea eliberării definitive a sufletului. Cine îşi îndeplineşte munca sa, înţelegând această mare taină, acela ajunge total lipsit de egoism şi se ridică până la conştiinţa „Eului“ său real, Nemuritor şi Divin.

Swami Vivekananda

Cititi si textul integral al lucrarii KARMA YOGA: yoga instantanee a vieţii cotidiene de Gregorian Bivolaru

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu