Opinii despre Yoga, Tantra, spiritualitate, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor, despre societatea contemporana si evolutia umanitatii, despre esecul planurilor de creare a unei dictaturii globale si despre prabusirea cabalei satanice a "iluminaților"

marți, 24 aprilie 2007

Despre asane (posturile corporale Yoga)

Niciun comentariu :
Functie de experienta dobandita, asanele care sunt alese pentru a fi exersate, pot fi selectate dupa criterii diferite.

Daca un yoghin incepator aloca in jur de 5 minute exersarii unei asane(cu tot cu pauza de constientizare a efectelor, dupa executia fiecarei asane), daca el va aloca 1 ora practicii asanelor, rezulta ca va exersa in jur de 12 asane la o sedinta.
La inceput este bine sa fie alese pentru a fi practicate asanele care ajuta la rezolvarea problemelor de sanatate pe care le avem. Fiecare asana are efecte benefice in curarisirea anumitor afectiuni, si de exemplu un asemenea ghid il puteti gasi la adresa:
http://www.yogajournal.com/poses/index.cfm?ctsrc=tnav

Incepatorul va gasi accesibile asanele in care practicantul trebuie sa se relaxeze cat mai mult. Insa un sportiv de performanta va gasi ca il ajuta foarte mult si asanele in forta, in care anumite grupe de muschi sunt foarte solicitate.

In general, in timpul executiei unei asana, practicantul trebuie sa se concentreze pentru a-si relaxa cat mai mult intregul corp. Asanele in forta sunt mai rare, si in general au un grad de dificultate mai mare.

Practicate mai multe ore pe zi, incep sa apara efecte benefice marcante care depasesc cu mult sfera materialului, datorita acumularii mari de energie subtila benefica.

Oamenii in varsta pot practica cu egal succes asanele. Am vazut pensionari executand asanele mult mai bine decat multi tineri.

O regula de aur este sa nu se forteze in executarea asanelor. Mai bine ca un incepator sa faca de 5 ori cate 2 minute o asana, cu pauze intre executii, decat sa se chinuie sa ramana 10 minute incontinuu nemiscat intr-o postura.

In general asanele sunt executate la 2 ore dupa masa (cu stomacul gol), si jumatate de ora de la incheierea lor nu se mananca.
Este bine ca asanele sa fie invatate si practicate de la o persoana cu experienta in domeniu. Ca peste tot, un antrenor cu experienta nu strica nimanui.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu